Subscribe

Powered By

Free XML Skins for Blogger

Powered by Blogger

Pemergian Insan Berjiwa Besar


                                                  Cikgu Faizol


                                                      Cikgu Fadhiri

Berita pemergian 2 insan berjiwa besar yang telah kembali ke rahmatullah pada pagi 25 Muharram 1431 H(11.01.2010) merupakan satu kehilangan yang sangat besar bagi kita.. Allahyarham Fadhiri dan Faizol seorang yang sangat peramah, baik dan sangat tinggi nilai akhlaknya. Kedua-dua arwah merupakan pelajar UPSI yang menetap di Kolej Ungku Omar(KUO). Arwah Fadhiri merupakan pelajar jurusan Pendidikan Matematik dan sedang berpraktikal di sebuah sekolah di sekitar Tg Malim. Manakala Arwah Faizol pelajar jurusan Pendidikan Khas semester 7. Arwah Fadhiri berasal daripada Tanah Merah, Kelantan dan arwah Faisol berasal daripada Pasir Mas, Kelantan. Saya masih ingat kali pertama kami berjumpa di awal semester satu di surau assalikin, KUO. Walaupun baru pertama kali berjumpa, tetapi hati-hati kami seolah-olah telah diikat dengan jalinan ukhwah. 

Pemergian arwah Fadhiri dan Faizol memang tidak dapat di cari ganti. Marilah kita sedekahkan Al Fatihah kepada Allahyarham. Semoga roh2 arwah ditempatkan bersama roh orang2 beriman dan soleh.. Bekas2 perjuangan yang arwah tinggalkan tidak akan dipersiakan begitu sahaja.. Insya Allah

4 comments:

 1. Inna Lillah hi wa inna ilaihi rajiun.. semoga rohnya ditempat di sisi hamba-hambaNya yang briman dan solihinnnn.... Aminnn..

  ReplyDelete
 2. moge bliaw ditempatkn disisi org2 beriman. Amin.

  ReplyDelete
 3. semoga allahyarham brdua ditempatkan dlm klgn hambaNya y briman & bramal soleh

  ReplyDelete
 4. salam..

  innalillah..
  saya pun br tau daripada sahabat rakan exco semasa di KUO dulu.. Allahyarham Fadhiri mmg rapat juga dengan saya semasa beliau mula masuk UPSI (masa tu saya tahun 3) dan sama bergiat aktif dalam RE kerohanian KUO..

  sedih mengenangkan kembali saat kami sama2 bekerjasama.. sama bermesyuarat, usrah dsb..

  semoga Allahyarham Fadhiri dan Faizol dicucuri rahmat

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails